Hoe willen jullie samenwerken met kunstmatige intelligentie?

{
 
Spoedig zullen machines taxichauffeurs, artsen en professoren vervangen. Maar zullen deze machines ‘intelligent’ of ‘bewust’ zijn? Ik zou deze definities liever overlaten aan filosofen en woordenboeken. 

Wat echt belangrijk is, is hoe wij mensen ons voelen over leven en werken met deze machines.

Garri Kasparov

Verloor in 1996 als regerend wereldkampioen een schaakwedstrijd van de supercomputer Deep Blue.

Het grondgesprek.

Kunstmatige intelligentie heeft de toekomst. Daar is iedereen het wel over eens. Landen vechten dan ook om het schaarse talent dat slimme machines kan ontwikkelen. En big tech bedrijven verzamelen de data waarmee ze de machines aan het denken kunnen zetten.

Volgens Sundar Pichai, topman bij Google, zal de impact van kunstmatige intelligentie groter zijn dan dat van vuur of elektriciteit. Welke veranderingen in ons werk en leven dit met zich meebrengt is echter nog niet duidelijk. Maar om niet verrast te worden, gaan we in dit grondgesprek alvast bespreken welke veranderingen jullie verwachten.

Dat doen we door te bespreken wat  kunstmatige intelligentie nu al kan. Zo proberen we te bedenken wat de kracht en toegevoegde waarde zal zijn van kunstmatige intelligentie in jullie werk en organisatie. En uiteraard bespreken we ook wat dit betekent voor jullie rol en toegevoegde waarde als mens in de samenwerking met slimme machines.

{
 
Some people worry that artificial intelligence will make us feel inferior, but then, anybody in his right mind should have an inferiority complex every time he looks at a flower
Alan Kay

Computer Scientist

Locatie

A'DAM Toren, Amsterdam

Telefoon

+31.6.53765171

Email 

info@grondgesprek.nl

css.php
Share This

Ga het gesprek aan.

VORM SAMEN EEN MENING EN LAAT ONS WETEN WAAR JULLIE STAAN.