De verleiding van algoritmes.

{
 
In de Middeleeuwen hadden ouders en priesters de autoriteit om een partner voor je te kiezen. Tegenwoordig geven we deze autoriteit aan onze gevoelens. In de toekomst zullen mensen de autoriteit aan algoritmes geven om de belangrijkste beslissingen in hun leven te nemen.
Yuval Noah Harari

Schrijver van de wereldwijde bestsellers Sapiens en Homo Deus

Gaan algoritmes beslissen?

Vroeger waren computers instrumenten die deden wat wij wilden. Tegenwoordig nemen zelflerende algoritmes steeds meer beslissingen die bepalen hoe wij leven en werken. Dat is op zich niet zo vreemd of vervelend, want met behulp van big data zijn algoritmes ook echt in staat betere beslissingen te nemen dan mensen. Dat doen ze nu al op veel gebieden. Het is dan ook best verleidelijk om een algoritme te volgen, zeker als je daardoor gezonder leeft of beter werkt. Waarom zou je het niet doen?

Het grondgesprek.

We bespreken welke beslissingen algoritmes tegenwoordig al voor mensen nemen. Wat vinden jullie daar van? Laten jullie je tijdens het werk ook al leiden door algoritmes, of zal dat bij jullie nooit gebeuren? Wat zijn de voor- en nadelen als jullie beslissingen uit handen geven aan algoritmes? Wat gaat er dan veranderen in jullie werk en organisatie?

Hoe vrij is jullie markt?

Als jullie na dit grondgesprek de invloed van algoritmes grondiger willen bespreken, dan raden we een volgend grondgesprek aan waarin we bekijken hoe algoritmes markten reguleren. Daar ligt op dit moment zelfs de grootste invloed van algoritmes. Daarom hebben we een ander grondgesprek uitgewerkt waarin we ons helemaal richten op de wijze waarop algoritmische markten ons leven en werk beïnvcloeden.

Locatie

A'DAM Toren, Amsterdam

Telefoon

+31.6.53765171

Email 

info@grondgesprek.nl

css.php
Share This

Ga het gesprek aan.

VORM SAMEN EEN MENING EN LAAT ONS WETEN WAAR JULLIE STAAN.