Hoe gaan jullie leven en werken in het post- privacy tijdperk?

Een verloren strijd?

We weten het allemaal. Onze privacy wordt ernstig bedreigd door overheden en bedrijven die op grote schaal data verzamelen. Toch doen we weinig aan deze dreiging. Door gebruik te maken van technologie die ons leven makkelijker, leuker en gezonder maakt, geven we onze data Рen daarmee onze privacy Рelke dag weer achteloos weg.

Op dit moment proberen we onze privacy vooral te beschermen via wetgeving, maar de vraag is of we daarmee de strijd gaan winnen. Misschien is het al te laat en moeten we accepteren dat het post-privacy tijdperk is aangebroken.

Het grondgesprek.

Tijdens dit grondgesprek bespreken we waarom het belangrijk is om privacy te behouden. Maar we maken ook kennis met de argumenten van mensen die vinden dat we moeten accepteren dat we nu al leven in het post-privacy tijdperk.

Waar staan jullie? Vinden jullie ook dat de strijd gestreden is? Zo niet, waar strijden we dan voor? Wat is het nut van privacy? Is het eigenlijk wel zo belangrijk? Zijn gezondheid, gemak en vermaak niet veel belangrijker? Is een wereld zonder privacy niet veel minder corrupt? En wat als de oorlog inderdaad al verloren is? Wat doen we dan? Hoe kunnen we behouden wat met privacy verloren is gegaan? Hoe kunnen we leven en werken in een wereld zonder privacy?

{
 
Suffering is only suffering if it’s done in silence, in solitude. Pain experienced in public, in view of loving millions, was no longer pain. It was communion.

Secrets are the enablers of antisocial, immoral and destructive behaviour.

Knowledge is a basic human right. Equal access to all possible human experiences is a basic human right.

Dave Eggers

Citaten uit zijn boek The Circle.

{
 
Arguing that you don’t care for privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don’t care about free speech because you have nothing to say.
Edward Snowden

Klokkenluider

Locatie

A'DAM Toren, Amsterdam

Telefoon

+31.6.53765171

Email 

info@grondgesprek.nl

css.php
Share This

Ga het gesprek aan.

VORM SAMEN EEN MENING EN LAAT ONS WETEN WAAR JULLIE STAAN.