Hoe werkt een grondgesprek?

Coffee Bean

DE WERELD BESPREKEN

Via het gedachtegoed van experts, wetenschappers, ondernemers, schrijvers en filosofen leiden we het gespreksonderwerp in.

Coffee Bean

Standpunt innemen

Met vragen, stellingen en dilemma’s dagen we jullie uit om samen een mening te vormen over het gespreksonderwerp.
Coffee Bean

GROND ONDERZOEKEN

Onze gesprekleiders helpen jullie te onderzoeken wat jullie mening zegt over jullie dagelijkse praktijk en gezamenlijke toekomst.

Geen voorkennis nodig.

Over elk onderwerp kan je dagen praten. Onze inleidingen brengen het gesprek echter snel naar de betekenis die het onderwerp heeft voor ons werk en leven in organisaties, zodat iedereen er een mening over kan vormen.

Geen hoorcolleges.

Het gedachtegoed dat we presenteren houden we kort en bondig. Het is er volledig op gericht het gesprek op gang te brengen. Kennis uit de buitenwereld krijgt namelijk pas echt waarde als je er met collega’s over praat.

Experts in het werkende leven.

Onze gesprekleiders zijn geen experts in de onderwerpen die besproken worden. Ze verstaan echter wel de kunst een gesprek te leiden over de betekenis van die onderwerpen voor het werkende leven.

Hulp bij zelfonderzoek.

Onze gesprekleiders hebben veel ervaring met teamcoaching, organisatieverandering en strategievorming. Daardoor kunnen ze teams helpen nieuwe perspectieven te openen op de grond die ze dagelijks delen.

Jullie mening stuurt het gesprek.

Geen grondgesprek verloopt hetzelfde. Onze gespreksleiders reageren op jullie mening met bijpassende vragen, stellingen, citaten en dilemma’s. Zo bepaalt jullie mening welke aspecten van het onderwerp we bespreken.

Voer voor discussie.

Het gedachtegoed dat we presenteren vertegenwoordigt niet de waarheid, maar staat juist ter discussie. We willen niemand overtuigen, maar wel iedereen uitdagen een standpunt in te nemen.

Voor teams van 3 tot 15 collega’s

Voor grotere groepen werken we  graag met meerdere gesprekleiders, zodat iedereen aan het gesprek kan deelnemen en collega’s zoveel mogelijk van elkaar leren.

Thuis of uit?

Willen jullie het grondgesprek op eigen terrein voeren? Of mogen wij er een prettige en nuttige dag van maken op een bijzondere locatie die het gesprek tot leven brengt?

Locatie

A'DAM Toren, Amsterdam

Telefoon

+31.6.53765171

Email 

info@grondgesprek.nl

css.php
Share This

Ga het gesprek aan.

VORM SAMEN EEN MENING EN LAAT ONS WETEN WAAR JULLIE STAAN.