Leven en werken in een grijze maatschappij.

Nog een titel.

Het is iets wat we nog nooit eerder hebben meegemaakt: sinds de milleniumwisseling raken ouderen voor het eerst in de wereldgeschiedenis in de meerderheid. Eigenlijk hebben we nog veel te weinig nagedacht over wat de gevolgen – politiek, economisch, cultureel – zullen zijn.

De wil is er. De tijd niet.

De wereld veranderen én tegelijkertijd je team of organisatie verbeteren. Wie wil dat nou niet? Helaas is het niet alleen een kwestie van willen. We worden immers allemaal geleefd door de waan van de dag, zeker in organisaties. Natuurlijk willen we verder kijken dan het hier en nu, maar we staan onder druk van targets en deadlines. We moeten elke dag presteren om concurrenten voor te blijven, veeleisende klanten te bedienen of grillige burgers te behagen. In theorie willen we allemaal tijd vrij maken om samen met onze collega’s te reflecteren op ons dagelijks handelen, maar in de praktijk is er weinig ruimte om van elkaars denkwijzen en fouten te leren. Dat valt niemand te verwijten. We staan allemaal onder druk in onze hedendaagse prestatiemaatschappij. We moeten én willen te veel.

De wil is er. De tijd niet.

Maar waarom zou je tijdsgebrek en prestatiedruk als excuus gebruiken? Tijd kan je maken door je prioriteiten te verleggen. Maak simpelweg af en toe tijd vrij om meer aandacht te geven aan de zaken die zin en betekenis geven aan je werk. Pak de rust om naar je collega’s te luisteren en te onderzoeken hoe zij tegen de wereld aankijken. Jij wilt toch ook lid zijn van een team waarin collega’s elkaar steunen omdat ze weten dat ze samen ergens voor staan? Iedereen wil toch werken voor een organisatie die zich blijft afvragen hoe het verschil in de wereld gemaakt kan worden? Kortom, maak regelmatig tijd voor vrij voor een grondgesprek. En als jij hier tijd in wilt investeren, dan doen wij dat uiteraard ook.

{
The true scarce commodity is increasingly human attention.
Satya Nadella

CEO Microsoft

Locatie

A'DAM Toren, Amsterdam

Telefoon

+31.6.53765171

Email 

info@grondgesprek.nl

css.php
Share This

Ga het gesprek aan.

VORM SAMEN EEN MENING EN LAAT ONS WETEN WAAR JULLIE STAAN.