Wat zal de mens altijd beter doen dan een machine?

Wat maakt mensen uniek?

Zoals we hierboven in het fragment van de BBC documentaire kunnen zien, evolueren machines razendsnel. Zeker in vergelijking met onze eigen evolutie. Waar wij miljoenen jaren over gedaan hebben, dat leren zij in decennia. De verwachting is dat de machines binnenkort al onze vaardigheden kopiëren. Daar wordt in ieder geval hard aan gewerkt. Door de mens én door machines. Hoogste tijd dus om te bespreken wat de mens volgens jullie uniek maakt. Wat kan de mens altijd beter dan een machine? Wat is en blijft onze meerwaarde?

Het grondgesprek

Als mensen bedenken hoe ze in de toekomst relevant kunnen blijven voor hun werkgever, dan vinden ze het vaak moeilijk om los te laten wat ze nu in hun huidige baan relevant en nuttig maakt. Net als een paard dat tijdens het verschijnen van de auto dacht dat het nog relevant kon blijven als dagelijks vervoersmiddel. Dat gaan we in dit grondgesprek dus anders doen. We laten jullie banen even los, door ons helemaal op de kwaliteiten van de mens te richten. Wat maakt ons tot mens? Wat maakt ons anders dan dieren en machines? Wat zijn die unieke eigenschappen en vaardigheden? Nadat jullie die vragen hebben besproken, keren we alsnog weer terug naar jullie huidige werk en vragen we ons af wat de antwoorden betekenen voor jullie heden en toekomst samen.

{
De banen van hogeropgeleide en invloedrijke mensen worden bedreigd door machines. Als iemand die tegen machines heeft gevochten en verloren, vind ik dat goed nieuws. Elk beroep zou de drukkende bedreiging van machines moeten voelen. Als dat niet gebeurt, dan betekent dat het einde van menselijke vooruitgang.
Gary Kasparov

Verloor in 1996 een schaakwedstrijd van de supercomputer Deep Blue.

Locatie

A'DAM Toren, Amsterdam

Telefoon

+31.6.53765171

Email 

info@grondgesprek.nl

css.php
Share This

Ga het gesprek aan.

VORM SAMEN EEN MENING EN LAAT ONS WETEN WAAR JULLIE STAAN.