Wat drijft de werkende mens?

De invloed van oude ideeën.

Waarom staan mensen elke dag weer op om naar hun werk te gaan? En waardoor gaan ze beter hun best doen? Geld? Macht? Succes? Erkenning?

Sinds organisaties bestaan, houden ondernemers, managers en wetenschappers zich bezig met de vraag wat mensen drijft in hun werk. Logisch, want als ze het antwoord weten, dan weten ze ook hoe ze het beste uit werknemers kunnen halen.

Minder logisch is dat de antwoorden die in een ver verleden gevonden werden vandaag de dag nog steeds de manier bepalen waarop we organisaties inrichten en besturen, terwijl de behoeften van mensen zijn veranderd. Bovendien denken we nu anders over wat ‘het beste’ is dat we uit mensen moeten of kunnen halen. 

Het grondgesprek.

We bespreken of de oude ideeën over motivatie ook in jullie organisatie nog steeds levend zijn. En we onderzoeken of jullie het eens zijn met een aantal nieuwe ideeën die nu populair of in opkomst zijn. Maar zoals in elk grondgesprek gaat het vooral om jullie eigen ideeën. Wat is volgens jullie de belangrijkste drijfveer van de werkende mens? Wat is het beste dat uit mensen gehaald moet worden om jullie team of organisatie succesvol te laten zijn? Hoe haal je dat er uit? En past dat bij de wijze waarop mensen in jullie organisatie worden gemotiveerd om targets te halen en zichzelf te ontwikkelen? 

{
 
What’s money? A man is a success if he gets up in the morning and goes to bed at night and in between does what he wants to do.
Bob Dylan

Muzikant.

Locatie

A'DAM Toren, Amsterdam

Telefoon

+31.6.53765171

Email 

info@grondgesprek.nl

css.php
Share This

Ga het gesprek aan.

VORM SAMEN EEN MENING EN LAAT ONS WETEN WAAR JULLIE STAAN.