Willen jullie technologie gebruiken om de mens te verbeteren?

Technologie maakt de mens.

Al sinds Aldous Huxley in 1932 zijn roman Brave New World publiceerde, fantaseren we over een toekomst waarin we de mens kunnen vormgeven via genetische modificatie. Veel mensen staan hier nog steeds huiverig tegenover, maar of we het nu willen of niet, deze toekomst is weer een flinke stap realistischer geworden met de ontdekking van CRISPR/Cas9 in 2012. De tijd om vrijblijvend te fantaseren en huiveren lijkt voorbij. Misschien moeten we maar eens de verantwoordelijkheid accepteren dat we over de goddelijke kracht beschikken om de evolutie van de mens te sturen.

Het grondgesprek.

Tijdens dit grondgesprek gaan we er vanuit dat we in de nabije toekomst de mens kunnen verbeteren. Niet alleen door genetische modificatie, maar ook door andere technologieën, zoals nanorobots, cyborg technieken en medicatie. 

De kernvraag van dit gesprek is; waar leggen jullie de grens? Hoe ver gaan jullie in het verbeteren van de mens? Welke technologie willen jullie wel of niet gebruiken? En welke verbeteringen zouden tijdens het werk wel heel handig zijn? Wat mag van jullie nog wel en wat niet meer? Wat zeggen deze grenzen over de wijze waarop jullie concurreren? En hoe ga je voorkomen dat anderen de grenzen verder leggen dan jullie wenselijk en verstandig achten?  

Locatie

A'DAM Toren, Amsterdam

Telefoon

+31.6.53765171

Email 

info@grondgesprek.nl

css.php
Share This

Ga het gesprek aan.

VORM SAMEN EEN MENING EN LAAT ONS WETEN WAAR JULLIE STAAN.