Waar strijden jullie voor?

Veel mensen voelen de noodzaak en urgentie om de wereld te veranderen. Klanten en burgers kijken daarom steeds vaker voorbij producten en diensten naar de maatschappelijk invloed van organisaties. En daarom kijken schaarse en jonge talenten verder dan een salaris. Zij willen weten hoe ze tijdens het werk een betekenisvol verschil kunnen maken. En dus moet je als team of organisatie een verhaal bezitten, dat je visie en missie grondt in de hoofden en harten van mensen. Om dit grondverhaal te ontdekken én levend te houden, zijn grondgesprekken nodig. Ze zorgen ervoor dat het grondverhaal collega’s blijft verbinden, inspireren en motiveren. Bovendien verbeteren grondgesprekken de samenwerking binnen jouw team of organisatie, omdat ze collega’s meer bewust maken van de grond – de drijfveren, waarden en overtuigingen – die ze dagelijks met elkaar delen.

De wil is er. De tijd niet.

De wereld veranderen én tegelijkertijd je team of organisatie verbeteren. Wie wil dat nou niet? Helaas is het niet alleen een kwestie van willen. We worden immers allemaal geleefd door de waan van de dag, zeker in organisaties. Natuurlijk willen we verder kijken dan het hier en nu, maar we staan onder druk van targets en deadlines. We moeten elke dag presteren om concurrenten voor te blijven, veeleisende klanten te bedienen of grillige burgers te behagen. In theorie willen we allemaal tijd vrij maken om samen met onze collega’s te reflecteren op ons dagelijks handelen, maar in de praktijk is er weinig ruimte om van elkaars denkwijzen en fouten te leren. Dat valt niemand te verwijten. We staan allemaal onder druk in onze hedendaagse prestatiemaatschappij. We moeten én willen te veel.

Tijd kan je maken.

Maar waarom zou je tijdsgebrek en prestatiedruk als excuus gebruiken? Tijd kan je maken door je prioriteiten te verleggen. Maak simpelweg af en toe tijd vrij om meer aandacht te geven aan de zaken die zin en betekenis geven aan je werk. Pak de rust om naar je collega’s te luisteren en te onderzoeken hoe zij tegen de wereld aankijken. Jij wilt toch ook lid zijn van een team waarin collega’s elkaar steunen omdat ze weten dat ze samen ergens voor staan? Iedereen wil toch werken voor een organisatie die zich blijft afvragen hoe het verschil in de wereld gemaakt kan worden? Kortom, maak regelmatig tijd voor vrij voor een grondgesprek. En als jij hier tijd in wilt investeren, dan doen wij dat uiteraard ook.

Wat is het jullie waard?

Via grondgesprekken willen wij de wereld verbeteren. Omdat we weten hoe lastig het is om in de volle agenda’s ruimte te vinden, willen we de financiële drempel zo laag mogelijk maken. Daarom mogen jullie zelf bepalen wat een grondgesprek jullie waard is geweest. Oftewel, jullie bepalen de prijs die wij achteraf in rekening brengen voor de voorbereiding en begeleiding. Het enige dat we vooraf van jullie vragen is dat jullie tijd investeren in vier grondgesprekken van minimaal twee uur. Dan doen wij onze uiterste best om ieder grondgesprek meer dan de moeite waard te laten zijn.

Locatie

A'DAM Toren, Amsterdam

Telefoon

+31.6.53765171

Email 

info@grondgesprek.nl

css.php