HOE WERKT EEN GRONDGESPREK?

Coffee Bean

1. DE WERELD BESPREKEN

We leiden het gespreksonderwerp in met het gedachtegoed van wetenschappers, ondernemers, politici, kunstenaars en filosofen.

Coffee Bean

2. Standpunt innemen

Met vragen, stellingen en dilemma’s dagen we jullie uit om samen een mening te vormen over de veranderende buitenwereld.

Coffee Bean

3. GROND ONDERZOEKEN

We bespreken wat jullie mening betekent binnen de praktijk en wat het zegt over de gronden van jullie gezamenlijk denken en doen.

Geen voorkennis nodig.

Over elk onderwerp kan je dagen praten. Onze inleidingen brengen het gesprek echter snel naar de betekenis die het onderwerp heeft voor het leven en werken binnen organisaties, zodat iedereen er een mening over kan vormen.

Geen hoorcolleges.

Het gedachtegoed dat we presenteren houden we kort en bondig. Het is er volledig op gericht het gesprek op gang te brengen. Kennis uit de buitenwereld krijgt namelijk pas echt waarde als je er met elkaar over praat.

Experts in het werkende leven.

Onze gesprekleiders zijn geen experts in de onderwerpen die ze bespreekbaar maken. Ze verstaan echter wel de kunst een gesprek te leiden over de betekenis van die onderwerpen voor het werkende leven.

Hulp bij zelfonderzoek.

Onze gesprekleiders hebben veel ervaring met teamcoaching, organisatieontwikkeling en strategievorming. Daardoor kunnen ze teams helpen nieuwe perspectieven te openen op de grond die ze dagelijks delen.

Jullie mening stuurt het gesprek.

Geen grondgesprek verloopt hetzelfde. Onze gespreksleiders reageren op jullie mening met bijpassende vragen, stellingen, citaten en dilemma’s. Zo bepaalt jullie mening welke aspecten van het onderwerp we bespreken.

Voer voor discussie.

Het gedachtegoed dat we presenteren vertegenwoordigt niet de waarheid, maar staat juist ter discussie. We willen niemand overtuigen, maar wel iedereen uitdagen een standpunt in te nemen en samen te denken.

Vrije ruimte voor samendenken

Onder druk van deadlines en targets, proberen we elkaar te overtuigen en vergeten we te luisteren. Daarom staat een grondgesprek niet onder druk om iets concreet en bruikbaars op te leveren. Het gaat om samendenken.

Samen denken we verder.

We denken samen als we openstaan voor andere meningen, met de intentie om van elkaar te leren. Samendenken is het kruisen van meningen tot nieuwe inzichten en ideeën. Het grondt en scherpt je mening. 

Voor teams van 3 tot 15 collega’s

Voor grotere groepen werken we  graag met meerdere gesprekleiders, zodat iedereen aan het gesprek kan deelnemen en collega’s zoveel mogelijk van elkaar leren.

Thuis of uit?

Willen jullie het grondgesprek op eigen terrein voeren? Of mogen wij er een prettige en nuttige dag van maken op een bijzondere locatie die het gesprek tot leven brengt?

Locatie

A'DAM Toren, Amsterdam

Telefoon

+31.6.53765171

Email 

info@grondgesprek.nl

css.php