Zijn mensen te vertrouwen?

Uit een Brits onderzoek van de Common Cause Foundation blijkt dat 74% van de mensen zich meer identificeert met waarden als behulpzaamheid, eerlijkheid en rechtvaardigheid, dan met geld, status en macht.

Tegelijkertijd denkt 78% dat de meeste mensen deze waarden niet delen en dat anderen dus egoïstischer zijn dan zijzelf. 

Dit onderzoek laat zien wat we allemaal wel weten. We vertrouwen onszelf, maar anderen meestal niet. Dat is wat tegenstrijdig, maar op zich niet zo vreemd. De gedragswetenschap laat ons immers zien, dat de meeste mensen liegen of bedriegen als ze daartoe de kans krijgen.

Het grondgesprek.

We bespreken de inzichten uit de gedragswetenschap die verklaren waarom iedereen wel eens liegt of bedriegt. Vervolgens onderzoeken we de mate waarin jullie als team mensen vertrouwen. Gaan jullie tijdens het werk uit van het goede of het kwade in de mens? Waaruit blijkt dat? Zijn jullie liever naïef of realistisch? En is dat terecht? Hoe beïnvloedt jullie vertrouwen in mensen de wijze waarop jullie met klanten, collega’s en zakenpartners omgaan?

Is iedereen in staat tot het kwaad?

Als jullie willen doorpraten over jullie vertrouwen in de mens, dan raden we aan eens echt de diepte in te gaan met een grondgesprek over de vraag die filosofen, priesters en eigenlijk de hele mensheid al duizenden jaren bezig houdt; is ieder mens in staat tot het kwaad? 

Locatie

A'DAM Toren, Amsterdam

Telefoon

+31.6.53765171

Email 

info@grondgesprek.nl

css.php
Share This

Ga het gesprek aan.

VORM SAMEN EEN MENING EN LAAT ONS WETEN WAAR JULLIE STAAN.