Wat doen jullie kinderen later?

Machine of zelf doen?

Stel: machines doen in 2040 alles beter dan onze kinderen. En ze hebben dan ook al onze huidige banen overgenomen. Wat gaan onze kinderen dan voor werk doen?

Tijdens dit grondgesprek beantwoorden we deze vraag niet door te bedenken wat mensen altijd beter blijven doen dan machines. Om het gesprek interessant te maken, gaan we ervan uit machines straks echt alles beter kunnen dan mensen, zoals veel mensen nu al denken.

Dat betekent dat onze kinderen dan moeten kiezen tussen mens of machine. Wat voor werk willen ze zelf blijven doen? En wat gaan ze uit handen geven aan machines?

Het grondgesprek.

In dit grondgesprek gaan jullie in de schoenen van de volgende generatie staan. Welk keuzes zouden jullie voor hen maken? Welk werk moeten ze zelf doen en wat kunnen ze uit handen geven aan machines? Zouden jullie voor jezelf dezelfde keuze maken? En wat zeggen deze keuzes allemaal over jullie werk in het hier en nu.

Wat kunnen mensen altijd beter?

Weigeren jullie te geloven dat machines straks alles beter kunnen dan onze kinderen? Geloven jullie dat de mens uniek is en dat we op bepaalde vlakken altijd een voorsprong zullen houden op machines? Dan is het volgende grondgesprek misschien ook interessant. Hierin onderzoeken we wat volgens jullie de unieke vaardigheden van de mens zijn.

Maakt technologie ons werkloos?

De vraag of slimme machines ons werkloos gaan maken is voer voor een verhit debat tussen economen en technologen. De economen denken vaak dat technologie weliswaar banen vernietigt, maar ook weer nieuwe banen creëert, net zoals dat in het verleden ook altijd gebeurd is. De techneuten denken echter dat het deze keer anders is. Wie heeft er volgens jullie gelijk? 

Locatie

A'DAM Toren, Amsterdam

Telefoon

+31.6.53765171

Email 

info@grondgesprek.nl

css.php
Share This

Ga het gesprek aan.

VORM SAMEN EEN MENING EN LAAT ONS WETEN WAAR JULLIE STAAN.